Bedrijfsleven

Beleef gezondheid met Mosae Vita

Een goede gezondheid staat bovenaan ieders wensenlijst. Toch is er nog een wereld te winnen. We worden steeds ouder, maar ontwikkelen ook steeds vaker chronische ziekten. Zuid-Limburg is Nederlands koploper als het gaat om overgewicht, kanker, longziekten en hart- en vaatziekten. Niets om trots op te zijn. Wel reden om een speerpunt te maken van preventie. De Limburgse bevolking gezonder maken. Ook daarin loopt Zuid-Limburg voorop. Met Mosae Vita. 

Mosae Vita is een innovatief platform dat zich richt op drie pijlers: leefstijl, gezonde voeding en beweging. Het initiatief brengt ondernemers, wetenschappers, clinici en bevolking bij elkaar om te werken aan nieuwe producten en diensten die bijdragen aan 'gezond leven'.

Mosae Vita is een unieke plek voor alle partijen die zich bezighouden met 'gezond leven'. Voor ondernemers biedt het concept de uitgelezen kans om samen te werken met clinici, onderzoekers én de bevolking. U kunt hier gebruik maken van de state of the art onderzoeksfaciliteiten die Mosae Vita aanbiedt en de nieuwste wetenschappelijke inzichten en ontwikkelde technieken direct benutten en verzilveren. Zo kunt u producten laten testen door gespecialiseerde onderzoekers of een bewegingsprogramma door een groep potentiële gebruikers. Producenten van high-tech simulatie apparatuur kunnen hun nieuwste product aan clinici aanbieden en de bevolking kan worden ingezet om de smaak van nieuwe gezonde voedingsmiddelen te optimaliseren. Mogelijkheden in overvloed.

In Mosae Vita wordt nu al volop samengewerkt, maar na 2020 krijgt het concept een fysieke locatie als de bouw van het centrum is afgerond. Het gebouw ligt direct naast het Maastricht UMC+ en centraal op de Maastricht Health Campus. Integraal werken aan gezondheid wordt zo optimaal gefaciliteerd.

Het centrum zal naam maken als dé plek voor preventie, innovatie, beleving, educatie, groei en bewustwording. Een persoonlijke en toegankelijke ontmoetingsplaats die de thuisbasis is van de gezonde leefstijl in Zuid-Limburg.

Vestigen op de Brightlands Maastricht Health Campus?

Bekijk welke mogelijkheden de Brightlands Maastricht Health Campus u te bieden heeft!