Wetenschap & Clinici

Beleef gezondheid met Mosae Vita

Een goede gezondheid staat bovenaan ieders wensenlijst. Toch is er nog een wereld te winnen. We worden steeds ouder, maar ontwikkelen ook steeds vaker chronische ziekten, zoals kanker, longziekten en hart- en vaatziekten.

Mosae Vita is een innovatief platform dat zich richt op drie pijlers: leefstijl, gezonde voeding en beweging. Het initiatief brengt wetenschappers, clinici, ondernemers en bevolking bij elkaar om te werken aan nieuwe producten en diensten die bijdragen aan 'gezond leven'. Voor wetenschappers en clinici biedt het concept de uitgelezen kans om samen te werken met ondernemers én de bevolking. De bevolking kan tijdens de ontwikkelfase van producten en diensten worden betrokken als testgroep. Ondernemers kunnen direct inspelen op de markt. Doordat u onderzoekt en ontwikkelt in directe samenhang met de eindgebruiker, blijft u dichtbij de markttoepassing.

In Mosae Vita wordt nu al volop samengewerkt, maar in de toekomst wordt het concept tastbaar op een fysieke locatie. Het gebouw komt direct te liggen naast het Maastricht UMC+ en centraal op de Brightlands Maastricht Health Campus. Integraal werken aan gezondheid wordt zo optimaal gefaciliteerd.